Petro- chemische installaties

 Voor de meest hardnekkige verontreiniging kan IJsstralen de beste optie bieden. Denkt u bijvoorbeeld aan het verwijderen van bitume,pek of isolatiemateriaal. Daarnaast wordt IJsstralen ook toegepast bij het reinigen van opslagtanks (zowel binnen als buiten) of Petro- chemische installaties. 

IJsstralen volgens een unieke methode

Wellicht bent u hiermee bekend als IJsstralen met behulp van ‘droog ijs’.  Het nadeel van IJsstralen met behulp van droog ijs is de beperkte capaciteit en verhoogde risico’s die het met zich meebrengt voor veiligheid en milieu.

Merpro B.V. biedt als enige in Europa de mogelijkheid voor IJsstralen door middel van ‘Waterijs’. Deze methode van IJsstralen is minstens zo effectief als de bovengenoemde methode, echter brengt IJsstralen met behulp van Waterijs een flink aantal voordelen met zich mee ten opzichte van het gebruik van droog ijs. Zo ligt onze productiviteit veel hoger, doordat het proces niet stilgelegd hoeft te worden om apart ‘ice’ in de machine te scheppen. Bij de continue toevoer van water beschikken wij tijdens de uitvoering over een onbeperkte voorraad. IJsstralen met behulp van Waterijs is bovendien ook veel veiliger en beter voor het milieu, omdat wij in gesloten ruimtes geen zuurstof onttrekken en moeten werken met perslucht.

Kortom IJsstralen door middel van Waterijs brengt niet alleen minder risico’s met zich mee, maar is ook nog eens beter voor uw budget.

Wil u meer weten over onze unieke methode bij het IJsstralen? Vraagt u dan gerust een vrijblijvende offerte  aan. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.