Duivenoverlast

Duiven worden ook wel vliegende ratten genoemd en vormen een onlosmakelijk onderdeel van het Nederlandse straatbeeld. De wereldwijde populatie van stadsduiven wordt momenteel geschat op meer dan 500 miljoen. Duiven nestelen zich graag op hooggelegen plekken zoals vensterbanken, richels, nissen, daken en dakgoten.De uitwerpselen van duiven bevuilen onder andere daken en gevels van gebouwen en tasten door de hoge zuurgraad (PH) van de uitwerpselen het metselwerk, stenen, kozijnen, dakbedekking en bestrating aan. Duivennesten zijn tevens broedplaatsen voor allerlei ongedierte, zoals tapijtkevers, luizen, vlooien en mijten. Duiven zelf zijn bovendien een potentieel gevaar voor de volksgezondheid als overbrengers van diverse ziektes. Denkt u dan aan Salmonellabesmetting, Paratyfus, Papegaaienziekten en parasieten.
.

Merpro B.V. heeft een effectieve reinigingsmethode voor duivenoverlast in haar dienstverleningspakket, die de duivenuitwerpselen zonder schade aan de verschillende ondergronden verwijdert en tevens de gereinigde ondergrond ontsmet.Om schade van duivenoverlast te voorkomen danwel te beperken, kunt u daarnaast ook de onderstaande stappen ondernemen:

  • Creëer geen voedselbronnen door afval
  • Zorg voor goede hygiëne door schoonmaken en desinfecteren
  • Plaatsing van weringmateriaal zoals netten of spandraden*
  • Toegang nestplaatsen versperren*
  • Tref afschrikmaatregelen*
  • Ziet u toch een duivennest? Haal deze dan gelijk weg
*In samenwerking met een extern ongediertebedrijf
 
Wilt u meer weten over onze diensten met betrekking tot duivenoverlast? Vraagt u dan gerust een vrijblijvende offerte aan. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.